Veerle Sleegers (SP)
Vandaag Provinciale Staten, de laatste vergadering vóór het zomerreces. Voor collega Veerle Sleegers uit Tilburg vandaag wat spannender, want ze hield haar maiden speech.

 Die ging over de akkerdistelverordening. Je kan je een spannender eerste toespraak voorstellen. Vooraf was ze door het CDA gepolst of we a.u.b. ook voor optie 2 wilde stemmen. Totaal overbodig bleek, want met de VVD had het CDA een meerderheid voor die optie. Optie 2 houdt kortweg in dat het nog steeds verplicht is om akkerdistels op 100 meter afstand van gewassen te verdelgen. Aangezien de maatregel al tijden nauwelijks wordt gehandhaafd en boeren en natuurorganisaties er meestal zelf goed uitkomen waren wij voor het afschaffen van de regel.

Verder was het een kort dagje vandaag. Omdat Cees de auto nodig had, kreeg ik een lift van collega Mahmut Erciyas. Die moest ’s middags nog werken en dus hebben we de presentatie van de beleidsplannen gemist. Voor mij een uitkomst, want ik was de laatste dagen erg moe en nog een lange middag alleen maar luisteren, daar keek ik niet naar uit. Openbaar vervoer is vooor de terugreis geen optie voor mij. De enige mogelijkheid is de Taxihopper en die moet een uur tevoren besteld worden. 

Geef een reactie