Macho & macho op het zebrapad

Macho & macho op het zebrapad
Ampelmännchen

Macho & macho zondagmiddag in Rotterdam. Bij de beruchte oversteek aan de Karel Doormanstraat waar bij voetgangersgroen áltijd nog wat automobilisten vanuit de Westblaak door rood rijden, was het weer raak.

Waar ik zelf nog wel eens mijn instinct moet onderdrukken om een tik op de kont van de door rood rijdende auto te geven, en waar ik mijn adem even inhoud als manlief dat toch doet (want je zal er maar eentje met een wapen treffen – kom niet aan hun koekblik).

Op het zebrapad tussen de Wibra en de Action gebeurde het vanmiddag weer. Koopzondag, en dus veel mensen die bij groen licht aanstalten maakten om de oversteek te wagen toen er weer twee auto’s tussen hen door wurmden – onderwijl hun eigen rood licht negerend.

Macho’s

Dit keer liep het nét even anders. Een gespierde machomijnheer van mijn leeftijd, eentje met een grotere lading testosteron dan ik, deed dus ook de tik op de kont van de auto die maling had aan de overstekers-met-groen.

Het door-rood-rijdertje was kennelijk van het heetgebakerde soort waar ik altijd mijn adem voor inhoud als manlief de tik uitdeelt. Hij remde subbiet, opende het portier en maakte aanstalten om uit te stappen om de tikker er op zijn minst verbaal flink van langs te geven.

De getergde macho-zebrapadganger aarzelde echter geen moment en stond in een flits breeduit voor het geopende portier en riep hem toe:

Zie je niet dat wij groen hadden?!

Onverstaanbaar sputterde het machootje vanuit zijn autootje nog wat, trok schielijk het portier dicht en reed snel verder.

Die zat.

Geef een reactie