Lont uit kruitvat?

Voormalig CU-deelraadslid in Amsterdam Zuidoost, Yvette Lont, heeft consequenties getrokken uit de halfslachtige houding van de ChristenUnie (CU) t.o.v. al dan niet praktiserende homoseksuelen. Maar waar vindt ze nu politiek onderdak?

Ze is zo orthodox als de SGP, maar daar wensen ze geen vrouwen in het politieke ambt. Lastig als je de tekst van jouw heilig boek zo letterlijk wenst te nemen. Er blijven altijd broeders en zusters die het nog beter denken te weten. Het enige wat haar rest is een nieuwe orthodox-christelijke partij te beginnen ergens tussen CU en SGP in. Eentje die de bijbel bijna (of net niet) letterlijk neemt. Wel letterlijk als het om homo’s en lesbo’s gaat die hun natuurlijke gang willen gaan, en niet letterlijk als het haar eigen geslacht aangaat.

Want zegt de bijbel ook niet:

…zo zal het werk op het land niet meer vanzelf gaan, het kinderen ter wereld brengen zal veel moeilijker worden, en de vrouw zal overheerst worden door de man (Gen 3: 16).

Meer over de achtergrond van deze enge denkers, klik hier. Lastig om je hierin te mengen natuurlijk. Mijn mening: òf je neemt de bijbel letterlijk (lijkt me bijna onmogelijk, want je belandt zo in Iraanse toestanden), òf je marchandeert maar wat met de bijbelse principes. Mevrouw Lont doet maar wat. Ze roept dat ze bijbelvast is, maar ondertussen wil ze wel haar politieke ei kwijt. Dan moet je wat water bij de wijn doen.

Ondertussen was yvettelont.nl al vastgelegd door mensen die boos waren vanwege haar uitspraken over homo’s. Wie die url intikt komt uit bij kortlontje.nl!

Geef een reactie