LHBT-experts NatuurlijkSamen

Gepubliceerd op 0 reacties 1 minuten leestijd 121 x bekeken

LHBT-expert Ron van Zeeland bij expertmeeting Natuurlijk SamenVideoverslag van het panel van experts tijdens de bijeenkomst Natuurlijk Samen over veilige buurten voor lhbt’s in het stadhuis van Rotterdam waarin ik vertel over mijn ervaringen in Delfshaven.

LHBT-experts

Tijdens de expertbijeenkomst Natuurlijk Samen mocht ik  als ervaringsdeskundige met Mieke Janssen, directeur Art.1 Midden- Nederland, en Karin de Groen, wijkagente Spangen- Oost op het podium wat vertellen over mijn ervaringen in Rotterdam Delfshaven:

Rotterdam Delfshaven

In de zomer van 1999 ben ik verhuisd van het Bospolderplein in de toenmalige deelgemeente Delsfshaven naar een rustige straat in Hilligersberg. De reden was een maandenlang aanhoudend getreiter dat uitmondde in dreigementen en licht fysiek geweld. Omdat ik indertijd commissielid was in de deelgemeenteraad en ik beoogd opvolger was van Erik Meijer (die gekozen was als eerset Europarlementariër voor de SP) kwam deze kwestie in de media. Ik was namelijk plotseling ‘verdwenen’.

Mer achtergronden vind je hier, voor een samenvatting van de media-optredens uit die tijd, klik hier.

Natuurlijk Samen

Natuurlijk Samen is een Gay Straight Alliance, een samenwerkingsverband om samen de veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) te verbeteren. Meer informatie over het project en de expertbijeenkomst vind je hier.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.