Lege agenda

Het zou niet moeten kunnen, en ik verbaas me er al een week of wat over, maar op het provinciaal politieke vlak is het de laatste weken erg rustig. Vorige week vond ik het wel even fijn, zo’n weekje niks, maar er mag wel weer wat gebeuren. Niet dat ik helemaal stil zit.

Er komen gelukkig heel wat uitnodigingen voorbij, en daar is nu dan ruimte voor. En door de lege agenda kun je je aan dingen zetten die anders blijven liggen. Zo heb ik een afspraak met de burgemeester van Best gemaakt om eens te praten over het gevoelige onderwerp ‘ontmoetingsplekken‘. Zij heeft dat in haar gemeente heel goed en pragmatisch opgelost. Ik wil met haar de mogelijkheden bespreken om dat beleid te exporteren naar andere Brabantse gemeenten, waar dit ook speelt.

Verder kreeg ik vandaag het verzoek van SP-collega Gonny Andreas of ik wellicht ook naar de Interreg-bijeenkomst wilde komen. Ik had er al over gesproken met anderen, maar ik ben me vergeten aan te melden en vorige week had ik op die datum al de opening van het Jaar van het Religieus Erfgoed ingepland. Maar dit gaat voor.

Er wordt een overeenkomst getekend tussen Vlaanderen en Nederland voor samenwerking op milieugebied. Uiteraard ben ik weer eens te laat met aanmelden, maar ik heb het toch maar geprobeerd:

Interreg Vlaanderen-Nederland 

In aanwezigheid van Danuta Hübner, Europees Commissaris voor Regionaal Beleid, de Vlaamse minister Patricia Ceysens en de Nederlandse minister Maria van der Hoeven wordt het officiële startschot gegeven voor de uitvoering van het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma Interreg IV Grensregio Vlaanderen-Nederland (2007-2013). Tijdens de bijeenkomst zullen onder meer de nodige documenten om projecten binnen het nieuwe programma te kunnen indienen, ter beschikking worden gesteld. Het programma loopt van 9.30 uur tot 14.00 uur en deelname aan dit evenement is gratis. U kunt zich tot uiterlijk 29 februari 2008 aanmelden.

Hier wat informatie van brabant.nl over Interreg IV. Onze aanwezigheid kan wel degelijk nuttig zijn, zeker omdat ik steeds aangedrongen heb op samenwerking met onze Zuiderburen, ook op milieugebied, met het oog op de milieu-overlast die in West-Brabant wordt ervaren door vervuilende industrie net over de grens.

Geef een reactie