Jeugdraad komt in actie

om bij de jeugd van Nederland aandacht te vragen voor homoseksualiteit. En natuurlijk is de Nederlandse jeugd alleen nog te bereiken in het …Engels! Maar goed, het doel heiligt de middelen.

Natuurlijk is het goed (ik mag niet zo zuur doen – en zo bedoel ik het ook niet) dat de Jeugdraad uit zichzelf in de actie schiet en er een heuse campagne tegenaan gooit. Ook hen is het opgevallen dat de acceptatie van holebi’s op zijn zachtst gezegd dun is:

Hoe .open up ben jij?
We zijn allemaal ontzettend tolerant hier in Nederland, toch? We delen en bespreken in het dagelijks leven veel met elkaar. En daarbij staan we vaak open voor elkaars mening. Hoe kan het dan dat veel mensen toch moeite hebben met hand in hand lopende mannen? Je kunt wel zeggen dat je tolerant bent, maar hoeveel ruimte geef je een ander nou echt? .open up maakt seksuele diversiteit bespreekbaar. Dat doen we door jullie op te zoeken op school, festivals, op hyves, facebook, twitter, noem maar op. Wil jij weten hoe .open up je bent? Doe dan de test

En zoals je in bovenstaande tekst ziet (vette letters = snelkoppeling), worden alle middelen ingezet om jongeren te bereiken.

Geef een reactie