Met de oplevering over ruim een maand gaan we regelmatig kijken naar het nieuwe huis. Deze week is ook begonnen met het terugbrengen van oude vestingwerken aan het Muntelbolwerk, pal voor de deur.

De rivier op de voorgrond is eigenlijk een beek, de Aa, gezien vanuit het centrum. De stadswal ligt aan de centrumkant van de Aa, maar er zijn ook vestingwerken buiten de stadspoort gebouwd en die probeert men nu gedeeltelijk weer bloot te leggen en te herstellen.

Meer lezen: webpagina gemeente ‘s-Hertogenbosch.

This Post Has One Comment

  1. Dat betekent dat zowat alle bomen op het Muntelbolwerk moeten wijken voor het terugbrengen van de vesting! De rest verdwijnt voor de nieuw te bouwen brug over de Aa, inclusief de overhangende struiken.

    Samen met de onlangs gekapte lindebomen aan het plantsoentje, Muntelbolwerk/Westenburgerweg,(voor nog meer parkeerplaatsen) gaat het hier om meer dan 15 bomen. Waar worden deze bomen gecompenseerd?
    Het Muntelbolwerk wordt een grote kaalslag. En dat allemaal voor de heilige vestingwerken.

    Hoeveel bomen nog te gaan, in een sterk vervuilde binnenstad. Stenen voor groen! Dat aanplanten van 40 boompjes in de binnenstad, zoals het college heeft voorgesteld is dan ook dweilen met de kraan open! En waar zouden die dan moeten komen? Kappen met kappen!

Geef een reactie