Blije homo’s in de krant

Homo’s blij na het gesprek met burgemeester Rombouts. D’n deze in elk geval wel. Henk Krol had liever eerst wat bilateraaltjes gehad.

Blije homo’s

Het is goed om kritisch te blijven, ook als er eens iets positiefs gebeurt. Maar ik vind dit wel uitzonderlijk, het is met dit onderwerp niet eerder voorgevallen dat de burgemeester zich zo profileert. Dat mogen we wel waarderen dunkt me.

Dat belangenorganisaties opkomen voor hun eigen belangen, tsja, dat zou kunnen. Maar het was wel de gemeente die d.m.v. subsidie een flink deel van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op het bordje van het COC heeft gelegd. Die moest de voorlichting op scholen verzorgen. Dat niet elke school de rode loper uitlegde voor homovoorlichting werd op de koop toe genomen. Laat staan dat een vrijwilligersorganisatie alle scholen zou kunnen bedienen.

Ik zie dit gesprek, met de burgemeester (als eerste verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid) en de beleidsambtenaren (die mee mogen denken over ander beleid) als een kans op verbetering. Ton Rombouts laat zien dat hij burgemeester is van alle Bosschenaren. Signalen zijn óók belangrijk. De daden die volgen (hopelijk) wel.

Lees het verslag uit het Brabants Dagblad hier.

Zie ook de gastopinie die ik in maart schreef en waar ik de gemeente ‘s-Hertogenbosch opriep het voortouw te nemen.

Geef een reactie