Met excuses voor de belabberde kwaliteit van de foto’s (mijn telefoon-camera is alleen geschikt om overdag foto’s te makken). Gisteravond de verplicht-vrijwillige scholing voor kaderleden van de SP bijgewoond. (fractie-)Voorzitter Cecile Visscher van de Bossche SP (en ook onze fractiemedewerker in Provinciale Staten) was onze juf deze avond.

Veel van wat ik hoorde was voor mij oude koek, maar toch is het goed om af en toe de grondbeginselen van je partij nog eens tot je te nemen. Een mooie mix van jong en oud, soms nog maar kort lid, maar ook kameraden van het eerste uur was op de scholing afgekomen. Dan zie je ook de ontwikkeling van de partij.

Grappig was dat juist enkele jongeren het hadden over socialistische idealen versus het kapitalisme, terwijl juist mensen van de oude garde zijn meegegroeid met de partij. Zij hebben de ideologische ontwikkeling helemaal meegemaakt, van radicaal tot meer gematigd.


Cecile Visscher

Deze scholing pas in het SP-offensief om meer mensen op te leiden tot bestuurders en volksvertegenwoordigers. Binnenkort zal er weer gesproken worden over de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Als de groei standhoudt, betekent dat voor de meeste gemeenteraadsfracties dat ze groter worden en dat de druk om mee te besturen groter wordt. Dan kan je als partij maar beter voorbereid zijn. 

Ik ben trouwens finaal gezakt voor de wisselmok, maar afijn. Het was een leerzame avond en daarnaast hebben we ook nog plezier gehad. Want wat me altijd is opgevallen aan de Bossche afdeling (met een stevige Rosmalense inbreng), dat socialisten hier beslist geen zuurpruimen zijn.

Geef een reactie