Harry van Bommel

Vanavond is Harry van Bommel één van de gasten op een thema-avond over Afghanistan. De avond wordt georganiseerd door de Bossche SP-afdeling en vindt plaats in het VanHarte-restaurant.

En VanHarte Resto is weer in de Brede Bossche School aan de Ploosche Hof 85. Reserveren voor het eten kan bij Ellen Pauel: (073) 649 82 02.

Thema-avond over inmenging van buitenlandse troepen in samenwerking met SP Den Bosch
Den Bosch, 4 april 2008 – Het VanHarte Resto in Den Bosch organiseert op maandag 21 april een debatavond. Het thema van deze avond is de inmenging van Nederland in het door oorlog geteisterde Afghanistan. De thema-avond wordt in samenwerking met de Bossche afdeling van de Socialistische Partij georganiseerd. Diverse landelijke betrokkenen, waaronder SP-kamerlid Harry van Bommel, gaan vanaf 20.00 uur met elkaar én gasten van het Resto in debat.

Thema: Afghanistan
In de landelijke Resto van stichting VanHarte Resto gebeurt meer dan het aanbieden van betaalbare en voedzame driegangen-diners. Aan de hand van de maaltijden is het Resto een ontmoetingsplek waar mensen elkaar ontmoeten en activeren. Een debatavond als deze past volledig binnen het doel om mensen met elkaar in contact en gesprek te brengen. Het thema Afghanistan is een issue dat veel mensen al tijden bezig houdt.

Sprekers
Het debat staat onder leiding van Cees Weeda. Weeda is directeur Halt Nederland, de organisatie voor preventie en bestrijding van de jeugdcriminaliteit. Verder geven Hafizullah Hazim, voorzitter van de Unie van Afghaanse verenigingen in Nederland, Piet Spaarman, manager van noodhulp & wederopbouw van de hulpverleningsorganisatie Cordaid en Tweede Kamerlid voor de Socialistische Partij Harry van Bommel (tevens SP-woordvoerder voor buitenlandse aangelegenheden) hun mening op dit gevoelige thema.

Programma
Na de gebruikelijke maaltijd die geserveerd wordt om 17.30 uur ,gaan de aanwezige gasten met de sprekers met elkaar in gesprek over de Nederlandse inmenging in Afghanistan. Dit element van de avond begint om 20.00 uur. De avond is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Het VanHarte Resto is gevestigd in de Brede Bossche School in de wijk Donk Haren en Reit, Ploossche Hof 85.

Over Stichting VanHarte Resto’s
Stichting VanHarte Resto’s is een maatschappelijke organisatie die zich richt op het voorkomen van maatschappelijk isolement en sociale uitsluiting. De praktische aanpak hiertegen is het opzetten van laagdrempelige resto’s (eetgelegenheden) waar buurtgenoten met elkaar in contact worden gebracht onder het motto “eten, ontmoeten én activeren”. Stichting VanHarte Resto’s is opgericht in 2004 door grondleggers van Artsen Zonder Grenzen en heeft inmiddels 14 vestigingen geopend door heel Nederland onder andere in Leeuwarden, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Den Bosch, Tilburg, Zoetermeer en Groningen.

Meer over VanHarte Resto’s lees je hier. En klik hier voor de webstek van de SP afdeling Den Bosch.