Ger Wouters overleden

Ger Wouters overleden
2008

Toen ik een paar weken geleden op ziekenbezoek wilde, schrok ik erg. Het werd een afscheidsbezoek. Gisteren overleed Ger Wouters na een maandenlang ziekbed.

Ger ken ik al vanaf mijn eigen eerste jaren bij de partij, begin jaren negentig van de vorige eeuw. Ger gaf scholing aan aspirant-gemeenteraadsleden. Maar Ger was al veel langer van de partij, namelijk zo ongeveer vanaf de oprichting van de SP. Zie sp.nl (klik hier) voor een uitgebreid artikel.

De laatste jaren heb ik Ger leren kennen als enthousiast wethouder, eerst in Schijndel en later in Boxtel. Bevlogen kon hij vertellen over zijn werk in de wijken, en, wat me nog goed bij is gebleven, zijn initiatieven om de streekgebonden landbouw nieuwe impulsen te geven.

Een werkbezoek aan Schijndel ging dan ook steevast verder dan de oorspronkelijke vraag. Een hele rondleiding met uitleg over de streek.

Maar bovenal was Ger een warm mens, die op de eerste plaats gemist zal worden door zijn vrouw Tonnie en zijn kinderen en kleinkinderen. Ger door mij en vele partijgenoten gemist worden. Allemaal veel sterkte gewenst.

 

This Post Has One Comment

  1. De schaarse momenten die ik met Ger heb mogen meemaken heb ik wel gezien dat hij een eerlijke, gedreven en oprechte persoonlijkheid is. Iets waar veel Nederlanders een voorbeeld aan mogen nemen. Het is dus niet alleen een gemis voor Schijndel en Brabant, maar ook voor de Nederlandse politiek. Sterkte voor Tonnie, de kinderen en kleinkinderen.

Geef een reactie