Even bijkomen na MRI: necrose

Even bijkomen na MRI: necrose

Gisteren bewust een dagje vrij gepland – en gehouden, en het was achteraf geen overbodige luxe. Via twitter heb ik summier wat gemeld over een mri-scan. Vorige week kreeg ik de uitslag. Vandaag kreeg ik antwoord van het ándere ziekenhuis die ik toch maar even op de hoogte had gesteld. En dat was toch weer even schrikken: necrose aan de heupkop.

In het kort de voorgeschiedenis: sinds een jaar of twee had ik last van pijnscheuten in de heup en soms heel kort evenwichtsverlies. Toen dit tijdens een weekendje weg plots veel erger werd (ik kon een paar keer nauwelijks lopen van de pijn) besloot ik weer eens naar de huisarts te gaan. Na röntgenfoto’s (“niets te zien”), fysio (“het is de spier”), botscan (“plekje op de heup”) vond men een mri-scan raadzaam.

De uitslag was helder: kopnecrose aan de heup. Necrose is het afsterven van bot als gevolg van een slechte doorbloeding van het bot. Oorzaak kan een botbreuk zijn of gebruik van pretnison. De orthopeed bleek de opmerking ‘hiv-positief’ niet gezien te hebben, en bij doorvragen daar ook geen verstand van te hebben.

Hij wilde me na raadpleging collegae over drie weken terugzien, een week voor mijn reguliere (hiv-)controle. Ik besloot die internist alvast op de hoogte te stellen. En dat was toch wel een beetje schrikken gisteren.

De hiv-consulent was helder: het komt niet vaak voor, maar waarschijnlijk is hiv de oorzaak, misschien de hiv-medicatie. Even slikken, omdat ik dat een beetje had weggedrukt. Het gaat al zo lang goed dat je bijna vergeet dat je er ook nog ziek van kunt worden. En hoe gaat het verder, wat zijn mogelijke complicaties en meer van dat soort vragen waar ik binnenkort antwoorden op hoop te hebben.

This Post Has 3 Comments

  1. Veel sterkte ermee Ron! Hopelijk wordt het weer beter en heb je er minder last van.

    En neem je rust, je gezondheid is namelijk het allerbelangrijkst.

  2. Ik hoop dat ze je heup weer kunnen genezen Ron, veel sterkte!

Geef een reactie