eliant

Ik werd geattendeerd op dit initiatief: De EU wil producenten van biologische voeding verplichten synthetische supplementen toe te voegen. Iets wat in strijd is met de eko-normen. Hiertegen is een Europese actie gestart en men heeft nog maar 5000 handtekeningen nodig.

Alhoewel ik niet overtuigd antroposofisch ben ingesteld, vind ik dit wel een vreemde ontwikkeling. Ik koop juist bij voorkeur biologische voeding en andere levensmiddelen om te vermijden dat ik teveel chemische en synthetische rommel binnenkrijg.

Op de dag van de Duurzaamheid dan maar een korte oproep om de petitie te tekenen, dat kan door hier te klikken.

This Post Has 2 Comments

 1. Beste Ron,

  Heel aardig dat je het opneemt voor de Aktie Eliant. Ik heb lang geleden al getekend en hoop dat de laatste zesenhalf duizend handtekeningen er ook nog komen.

  Alleen de informatie die jij gekregen hebt klopt niet. Er is geen koppeling tussen de Europese Alliantie van Initiatieven voor Toegepaste Antroposofie / ELIANT en het mogelijke voornemen van Codex Alimentaris (intergouvernementele organisatie) om verplicht synthetische supplementen aan biologische voeding toe te voegen.

  Die link is een keer ten onrechte gelegd en is door velen verspreid. Het Eliant-initiatief bestond al toen het Codex-voorstel kwam en je kunt dat dan niet opeens nog toevoegen.

  Zowel op de Nederlandse website als de Europese wordt daar voor gewaarschuwd, hier en hier.

  Groet,
  Bert

Geef een reactie