Europa Kinderhulp

Europa Kinderhulp zoekt nog vrijwillige medewerkers die de Regio Brabant komen versterken. Europa Kinderhulp bezorgt jaarlijks kinderen uit Europese kansarme gezinnen een leuke vakantie.

Een vriendin van me doet hier al jaren aan mee. In de regio Brabant is men nog op zoek naar medewerkers voor diverse functies. Aanstaande zaterdag is er om 09.30 uur een contactochtend voor geïnteresseerden in het Ds. Piersoncollege in Den Bosch (op loopafstand van NS-station ‘s-Hertogenbosch Oost).

Jaarlijks zijn wij op zoek naar nieuwe gastouders die met een beetje begrip en geduld een aantal weken lang in de zomervakantie een kansarm kind willen ontvangen. De gastouders worden tijdens het verblijf door de Europa Kinderhulp begeleid. Van gastgezinnen vragen wij deze kinderen een zorgeloze, gezellige vakantie te geven, zodat ze weer even op adem kunnen komen.

De kinderen die Europa Kinderhulp uitnodigt voor een vakantie zijn tussen de 5 en 12 jaar oud. Het zijn allemaal kinderen die het thuis niet gemakkelijk hebben. De kinderen komen uit o.a. Nederland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Duitsland en Oekraïne. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt in ras, religie of nationaliteit.

De redenen dat kinderen uitgenodigd worden voor een vakantie zijn divers. Het kan zijn dat het gezin nooit op vakantie gaat, zelfs geen dagjes uit. Maar ook financiële problemen (bijv. een verkeerd gehanteerd budget) kunnen een reden zijn, evenals te weinig positive aandacht voor het kind, overbelasting van één of beide ouders of een beroerde woonomgeving.

Wie zich meteen als gastouder wil aanmelden, klikt hier voor meer informatie. Voor meer informatie over medewerker worden kunnen mensen na kantooruren ook bellen met Henry Meulenbroek (076 – 52 11 099) of Wendy Vorstenbosch (013-50 51 786).

Geef een reactie