Met een kritisch oog volg ik altijd de ontwikkelingen in de EU. Tien jaar geleden was ik bang dat onze verworvenheden eraan zouden gaan bij uitbreiding met conservatieve landen. Onzin, riep men in koor. Wij zouden die landen juist op sleeptouw nemen. Het gaat er nu om hangen wie wie tegenwerkt. En wat is de dubieuze rol van ons kabinet en de Nederlandse Christen-democraten?

Vijf van oorsprong zeer katholieke landen doen binnen de Europese Commissie moeilijk over een anti-discriminatierichtlijn waar ook homoseksualiteit is opgenomen. Een meerderheid van het Europees Parlement wil nu dat Barsosso dit tóch in de richtlijn opneemt. Wie stemde er tegen deze oproep? Juist, het CDA. Het kabinet is intern te verdeeld om een standpunt in te nemen, zie hier weer eens de spagaat tussen de PvdA en het CDA en CU.

Het CDA in de Tweede Kamer is tegenwoordig aardig bijgedraaid als het om homo-emancipatie gaat. Zou het met zoveel gelijkgestemde naties aan haar zijde de verleiding niet hebben kunnen weerstaan? Of toont ze haar ware aard?

Klik hier voor het achtergrondverhaal op coc.nl.

Geef een reactie