Brabant loopt hopeloos achter als het gaat over de realisatie van windenergie. Plannen genoeg, maar de praktijk valt vies tegen.

Dat meldt het Brabants Dagblad vandaag:

Brabant krijgt er een zware dobber aan om de doelstellingen van het rijk te halen op het gebied van windenergie.

Volgens afspraken met de regering moeten er in 2010 in Brabant windmolens staan met een totaal vermogen van 115 megawatt. Op dit moment komt Brabant niet verder dan 38 megawatt. Vorig jaar is in de hele provincie zelfs geen enkele nieuwe windmolen geplaatst.

Lees verder op brabantsdagblad.nl, klik hier.

 

Het blijft natuurlijk altijd lastig. Waar plaats je die joekels? Niet in kleinschalige landschappen denk ik. De provincie bespreekt in het najaar het nieuwe windenergiebeleid. Daarbij gaat men uit van grote windenergieparken i.p.v. apart geplaatste windmolens op bijvoorbeeld industrieterreinen. Maar juist daar misstaan die gevaarten niet, bedrijventerreinen zijn toch al niet de mooiste plaatjes.

Meer leesvoer: Bestuursovereenkomst Landelijke Ontwikkeling Windenergie uit 2001. Afgekort BLOW, u leest het goed. Klik hier voor het pdf-bestand.

This Post Has One Comment

 1. BLOW ia achterhaald, dat was onderdeel van het Kyoto akkoord van de vorige eeuw.
  Het streven van BLOW was landelijk 1500 in 2010.
  Dat doel is al in 2007 gepasseerd.
  daarom heeft de minister van VROM toen meteen een verdubbeling als beleidsdoel gesteld. 4000 MW in 2011, aan het eind van de kabinetsperiode.
  En 6000 tot 8000 MW op het land in 2020
  En 6000 op de Noordzee

  Omdat de PvdA minister Cramer van het CDA geen wettelijke maatregelen mag nemen, heeft ze convenanten afgesloten met VNG en IPO
  In dat kader heeft Brabant toegezegd 400 MW te realiseren op Brabants grondgebied.

  CDA gedeputeerde Rupp, moet keer op keer knarsertandend toegeven dat de provincie dat doel heeft.
  Onbegrijpelijk dat het CDA tegen windenergie voor Brabanders is. Er is veel geld mee te verdienen, vooral in het landelijk gebied.
  80% van de CDA achterban staat postief achter windenergie. Nu Rupp geen kolencentrale eigenaar meer is (essent is verkocht) hoeft hij ook niet meer te vrezen voor de concurrentie van windenergie.
  Brabant Pak de Wind

Geef een reactie