Eigen brood eerst

Gepubliceerd op 0 reacties 1 minuten leestijd 129 x bekeken

Wonend bij de kruising Nieuwe Binnenweg-‘s-Gravendijkwal kom je de wonderlijkste mensen tegen, waaronder ook cliënten van de diverse maatschappelijke opvangplekken in de buurt. En die zorgen soms voor wonderlijke tafereeltjes.

Op de Nieuwe Binnenweg kwam onze sigarettenvrouw de Hollandse bakker uitlopen met een halfje bruin. De sigarettenvrouw heeft half lang, grijs haar en loopt in een slobberjas en ziet er doorgaans wat timide, afgevlakt, maar niet ongelukkig uit. We hebben standaard een pakje sigaretten in onze boodschappentas zitten, voor het geval ze om een peuk vraagt.

Ze loopt naar een afvalbak en gooit één voor één de sneetjes brood naast de bak op het trottoir als er vanaf de andere kant een type verschijnt dat zich het best laat omschrijven als het evenbeeld van Rod Stewart. Met een zak verkruimeld brood in zijn hand.

Er is voor minder een oorlog uitgebroken. En jawel, de man begint de dame met het halfje bruin uit te foeteren dat het een aard heeft. Hoe haalt ze het in vredesnaam (gekuiste versie) in haar hoofd hier brood neer te gooien! Op zíjn plek.

Het Rod Steward-type begint met zijn handen de sneetjes brood van onze sigarettenvrouw van de straat op te scheppen en deponeert ze boven óp de afvalbak. Terwijl de sigarettenvrouw bozig afdruipt, pleurt de toch niet zo milieubewuste man zijn eigen broodkruimels naast de afvalbak op de stoep. Als hij klaar is doet hij de sneetjes bruin van de sigarettenvrouw in zijn broodzak en loopt weg.

Eigen brood eerst.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.