De Oude Plek: “Da vreten ze nooit!”

De Oude Plek: “Da vreten ze nooit!”

De Oude Plek is voor ons al jaren een vaste stek. Diep in Rotterdam Zuid trekt dit Chinees vegetarisch restaurant vogels van diverse pluimage.

Van plantenetende Rotterdammers én toeristen tot buurtbewoners.

De Oude Plek in Lombardijen

Het is niet voor het eerst dat ‘vegetarische kip’ bij De Oude Plek in Rotterdam Zuid voor consternatie zorgt. Mocht u het nog niet weten: De Oude Plek is een Chinees vegetarisch restaurant, verscholen in een onopvallende winkelstrip in Rotterdam Lombardijen.

Als je niet beter wist, zou je denken dat het een gewoon Chinees restaurant is, zoals er in menig dorp of stadswijk één te vinden is. Er is ook niets alternatiefs te zien aan de inrichting en op de achtergrond hoor je bekende deuntjes voorzien van een Oosterse klanken.

Op de kaart staan allerlei gerechten met dierennamen. Met dien verstande dat de dieren van planten zijn gemaakt. namaakvlees dus.

Vegetarische kip (2)

En zo belandden we gisteren weer eens in Rotterdam Zuid, om een steentje bij te dragen en hopelijk één van onze favoriete restaurants in deze zware tijden op de been te houden.

De bestelling had ik telefonisch doorgegeven maar ik was er iets sneller dan gedacht. En dus nam ik plaats in de corona-veilig ingerichte wachtruimte waar een potige dame luidkeels pratend zat te wachten op haar bestelling. Haar gezichtsmasker onder haar neus en bij de jongedame naast haar hing deze op de kin. Hoe effectief, maar dit terzijde.

Een Hindoestaanse dame kwam binnen (De Oude plek kent een grote schare Hindoestaanse cliënteel), telefoon aan haar oor, gezichtsmasker eveneens niet op de daartoe bestemde plek. Of men ook foe yong hai had? “Jawel, met kip”, antwoordde de dame van achter het plexiglas (met het gezichtsmasker op de juiste plaats). “Met kip?” vroeg de dame enigszins verbaasd. “Vegetarische kip, alles is hier vegetarisch”.

De nog immer wachtende potige dame kwam als door een adder gebeten overeind en zei met enige stemverheffing:

Alles vegetarisch?! Dan hoef ik het nie, da vreten ze nooit!

Een net gearriveerde (en voor de verandering goed gemaskerde) jongeman stond achter het schot bij de ingang te wachten en zei: “Mijn zwager is een fervent vleeseter en die vindt het heerlijk. Misschien moet u niets zeggen en zien of ze het doorhebben?” Ik bevestigde zijn verhaal, de dame sputterde nog wat maar ging weer zitten.

Bij het weggaan kon ik het niet laten: “Succes straks hè!” Ik meende een kleine glimlach te ontwaren. Jammer dat ik niet de spreekwoordelijke vlieg op de muur kon zijn.

Foto: 24 maart 2018 – Veganerie, veganistisch restaurant in Bangkok


Klik hier voor meer ZKV’s.

Geef een reactie