CPN+ foto’s

Gepubliceerd op 4 reacties 2 minuten leestijd 117 x bekeken

CPN+

Toen ik iemand hoorde zeggen, terwijl hij een foto maakte van het stemproces, “This is facebook material“, wist ik dat ik de mijne ook mocht publiceren. Toch heb ik formeel maar even toestemming gevraagd, en het was in orde. Inmiddels ontspon zich in de zaal een discussie over een niet aanwezige kandidaat. Of die al dan niet van de lijst moest worden gehaald. De organisatie maakte het er niet gemakkelijker op door eerst voor te stellen te stemmen over dit ordevoorstel en dit na een kwartiertje weer vrolijk in te trekken. Maar daarna kon er eindelijk gestemd worden. Een geheime stemming met een lege doos (getoond voor de zaal) en een heus stemhokje.

CPN+

En terwijl ik dit schrijf wordt de doos op het podium voor iedereen zichtbaar geleegd en worden de stemmen geteld. Daar kan de eerste-minister nog een puntje aan zuigen. Maar dat zeg ik hier maar niet (alhoewel één van de hotelmedewerkers wel een toespeling maakte (“electing the prime minister, hihi“). De nationale televisie is er en die interviewt leden en mensen van het bestuur. En filmt en passent rij 1, waar ik zit.

Eén voor één worden de stembiljetten voorgelezen en getoond. Het lijkt er sterk op dat alle mannen op één man hebben gestemd. Gegil bij de MSM en de TG’s rondom me bij elke stem op nummer 7, maar Leaksmey heeft het net niet op eigen kracht gehaald. Ze heeft enkel stemmen uit eigen kring gekregen, dat zegt wel iets. Nu maar hopen dat ze wordt uitgenodigd om bestuurslid te worden want de statuten schrijven voor dat er tenminste één MSM of TG in het bestuur zit. Wel gekozen een man (43 van de 116 stemmen) en een jonge vrouw en een oudere vrouw. En de afwezige…ook gekozen.

Bij de diverse toespraakjes na afloop nam één gekozen bestuurster het op zich om ook voor de MSM en TG’s op te nemen, maar over sekswerkers en druggebruikers hoorde je niemand (ook de mensen zelf niet). Ik sprak de vertegenwoordiger van UNAIDS erop aan, maar die zei dat ‘t lastig werd iedereen een gegarandeerde zetel te geven. Maar ja, waarom dit dan benoemen in de statuten?

Overigens geneerde ik me wel plaatsvervangend, want telkens als Leaksmey het woord nam werd het onrustig, alsof ze werd uitgelachen. Bij navraag bleek dat ze ook nog eens ongeschoold is en dat dat een extra reden zou kunnen zijn – naast har opvallende verschijning – voor dit gedrag.. Voor mij is de prestatie daarom des te knapper, maar voor veel mensen een minpunt.

CPN+CPN+CPN+CPN+CPN+CPN+
CPN+CPN+

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Commentaires
 • Ton de Coster
  12 februari 2013

  Mooie foto’s en goed verhaal! Maar is er een bepaalde reden, waarom ik over je laatste blogs telkens een dubbele mail ontving?

  • Ron van Zeeland
   12 februari 2013

   Hoi Ton, ik heb geen idee, Cees zei laatst ook al zoiets. Ik heb mezelf ook als controlemiddel opgegeven en ik krijg er maar één. Ik ga kijken of ik een oorzaak kan vinden.

 • Ron van Zeeland
  12 februari 2013

  PS: de afwezige kandidate die wel gekozen was zou telefonisch gevraagd worden of ze nog wel trek had in een bestuurspost. Toen ook de niet-verkozenen iets mochten zeggen, zei de eerstvolgende kandidaat (qua stemmenaantal de eerst aangewezene voor de opvolging) dat ze haar zetel zou afstaan aan de vertegenwoordiger van de MSM en TG’s. Dat was een mooi gebaar.

 • wim creemers
  12 februari 2013

  ik krijg nu al drie keer op rij ook dubbele mail!