COC in actie tegen Medvedev

Gepubliceerd op 0 reacties 2 minuten leestijd 70 x bekeken


Het COC voert actie. Dat zou geen nieuws moeten zijn, maar het is het wel. Amsterdammers kunnen gratis raamposters ophalen om de Russische president te attenderen op homorechten.

Het COC-persbericht: 

regenboogvlaggen en raamposters heten president welkom

REGENBOOGACTIE VOOR MEDVEDEV

Het COC grijpt het bezoek van de Russische president Medvedev aan om aandacht te vragen voor de positie van homoseksuelen in zijn land. Medvedev, deze week op staatsbezoek in Nederland, opent samen met koningin Beatrix op vrijdagavond het museum de Hermitage Amsterdam.

Wouter Neerings, voorzitter COC Nederland: “We hopen op een mooi feest tijdens de opening van dit prachtige nieuwe Amsterdamse museum. Maar beslist géén feest is het voor de lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders in het land van de heer Medvedev. De homobeweging wordt onderdrukt, het uitgaansleven aan banden gelegd, het recht op demonstreren wordt homo’s ontzegd. We hebben op het nieuws kunnen zien hoe de Gay Pride in Moskou uiteen is geslagen. COC Nederland heeft de Nederlandse regering gevraagd dit tijdens zijn verblijf in ons land met de president te bespreken”.

President Medvedev zal onder andere een boottocht maken door de Amsterdamse grachten. “Op diezelfde grachten is de Amsterdamse Gay Pride een feest voor homo’s én hetero’s. Dat het dus anders kan, willen we laten zien aan Medvedev”, aldus Dennis Boutkan, voorzitter COC Amsterdam, “Daarom vragen we alle Amsterdammers om de president met regenboogvlaggen en raamposters massaal welkom te heten in hun tolerante stad”.

Regenboogposters zijn vanaf woensdagmiddag 17 juni op 5 punten in Amsterdam gratis af te halen: COC Amsterdam, Pink Point, Gays & Gadgets, Boekhandel Vrolijk, Cuts & Curls Hairstyling. Regenboogvlaggen zijn te koop vanaf 12,50. Voor adressen zie www.coc.nl en www.cocamsterdam.nl

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.