COC alert op ChristenUnie


Onze COC-voorzitter is gelukkig (weer) van de partij. Op het proefballonnetje van CU-er Arie Slob om voortaan het creationisme (het scheppingsverhaal uit de bijbel) ook op scholen verplicht te stellen werd alert gereageerd door te stellen dat dan ook niet getalmd mag worden met het geven van  voorlichting over homoseksualiteit.

Deze verklaring kwam net binnen van Wouter Neerings, voorzitter van COC Nederland:

CU-fractievoorzitter Arie Slob pleit voor creationisme op alle scholen. ‘Dan ook meer dan de bijbelse afwijzende visie op homoseksualiteit in het bijzonder onderwijs’. Dat zegt Wouter Neerings, voorzitter COC Nederland, in reactie op het pleidooi van ChristenUnie-fractieleider Slob. Slob pleit ervoor dat op openbare scholen naast de evolutietheorie ook het scheppingsverhaal moet worden onderwezen.

Slob vindt dat kinderen moeten weten wat er leeft en dat we niet moeten doen alsof er maar één overtuiging leeft door aan de rest geen aandacht te besteden.

‘Als we dat als uitgangspunt nemen, dan moeten ook alle opvattingen over homoseksualiteit in de bijzondere scholen uit de achterban van Arie Slob aan de orde komen en niet enkel de afwijzende bijbelse visie die nu onderwezen wordt’, zegt Wouter Neerings, voorzitter van COC Nederland. ‘Dan doe je op scholen ook meteen iets aan het bestrijden van homovijandigheid op scholen – en dat is een prioriteit van dit kabinet’.

‘De praktijk toont echter aan dat voor onderwerpen zoals homoseksualiteit die gevoelig liggen in de eigen achterban van Slob de schooldeuren gesloten blijven’, constateert COC-voorzitter Neerings. ‘Dan is de onderwijsvrijheid ineens heilig en is er enkel ruimte om de eigen waarheid te verkondigen’.

Pluim dus voor Wouter (ik ben wel bezig de laatste tijd).

 

Verder zojuist nog kunnen genieten hoe men elkaar verdrong voor de interruptiemicrofoon in de Tweede Kamer toen Boris van der Ham van D66 vragen stelde over de actie die het kabinet zou willen nemen mocht de Moskouse homoparade op de dag van het Eurovisie Songfestival weer in elkaar worden geslagen door politie, kerklui en omstanders.

Onze Jasper van Dijk deed ook mee en stelde terecht voor om bij de EU-Rusland-top e.e.a. eens aan de kaak te stellen. En dat het waarschijnlijker is dat Gordon aan de gay pride mee kan doen dan in de finale te staan (inkoppertje). Maar ook dat eerste moet ik nog zien. Petje af als hij mee zou lopen, dan heeft hij niet alleen een grote mond.

Op zich terecht natuurlijk dat er in het kader van de Raad van Europa en het Mensenrechtenverdrag aandacht voor wordt gevraagd, maar ik begin me langzaamaan af te vragen hoe serieus minister Plasterk nog is te nemen. Niets lijkt hem te dol om bij roze Nederland in het gevlei te komen. Altijd nog beter (dat weer wel) dan een minister die niet wil. Maar doe mij dan maar de zakelijke benadering van Hirsch Ballin. Rustig en beheerst en een beetje formeel. Maar hij meent het wel.

Koddig ook om te zien dat PVV dit weer om weet te buigen tot een staaltje islamofobie. De PVV is op dit front helemaal niet meer serieus te nemen. Verdonk zette (zonder overigens moslims te noemen) vervolgens een karikatuur neer van de Nederlandse situatie voor homoseksuelen die als we haar moeten geloven bijkans allemaal worden bespuugd, gediscrimineerd en in elkaar gelagen. En daar ging de vraag niet eens over!

Voor hun houdt de wereld echt op bij Lopik.

Geef een reactie