Cambodja komt steeds dichterbij, dus druk met voorbereidingen. Tegelijkertijd waren er mooie ontwikkelingen bij Stichting Untenu.

Cambodja-nieuwsbrief

Vanaf vrijdag ben ik in Zuidoost Azië en verandert dit blog in een reisblog met verslagen van wat ik allemaal doe. Wil je geen blog missen, of ontvang je liever een wekelijkse nieuwsbrief, meld je dan aan via dit formulier:

[mailpoet_form id=”1″]

Dr. Vic in Cambodja

Cambodja - Vic Salas

Eerst een jaar terug in de tijd: 31 januari 2019. Ik sprak – en filmde – Vic Salas, oftewel Doctor Vic, zoals de meesten hem kennen in Cambodja. Ik sprak hem op het dakterras van Le Moon bar, met uitzicht over de Mekong. 

Vic is naast adviseur van onze Cambodjaanse partnerorganisatie ook voor mij belangrijk. Met zijn schat aan ervaring in Cambodja op het gebied van hiv/aids en lhbt-zaken is hij een dankbaar klankbord. Hij wont er al jaren dus hij kent het klappen van de zweep.

Exact een jaar na het gesprek heb ik de video bewerkt en gepubliceerd op het YouTube-kanaal van Untenu. Ook een jaar later hoor ik nog zaken die me scherp houden. Zoals bijvoorbeeld het feit dat onze doelgroep niet representatief is voor ‘de’ lhbt’s met hiv in Cambodja. We helpen echt de armste mensen uit deze groep.

Cambodja (maar eerst Thailand en Laos)

Voor een uitgebreid overzicht van wat ik ga doen, klik hier. Ik ben nu druk aan het puzzelen hoe ik niet total loss in Siem Reap aan kan komen, ik wil namelijk niet eerst een paar dagen moeten bijkomen. Ik had gedacht dat ik van de landgrens met Laos vrij snel in Siem Reap kon komen, maar dat kost me ó een slopende dag van 12 à 13 uur reizen, wachten, reizen, óf ik doe een overnachting in een klein stadje en dan ben ik een dag extra kwijt en alsnog 2 lange busritten.

Het alternatief is een relatief korte rit terug naar Pakse (in Laos) van circa 3 uur endaar per vliegtuig naar Siem Reap.

Aangezien ik in Siem Reap al wat afspraken heb, moet ik wel fit beginnen. De kans is groot dat ik daarna doorreis naar Battambang. Stond al op mijn lijst, maar dat ligt niet te ver van Siem Reap, en vanuit Battambang kan ik de trein naar Phnom Penh nemen.

Ook leuk: ik kreeg een verzoek om in Phnom Penh een Cambodjaanse die naar Nederland komt Nederlands te spreken om te oefenen voor haar eerste examen. Hopelijk werkt dat twee kanten op; zij Nederlandse les, ik Khmer les.

Untenu: nieuwe bestuursleden

We hebben bij Untenu enkele dynamische weken achter de rug. Soms gaan zaken plotseling in een stroomversnelling. Het (aangekondigde) vertrek van Xandra als penningmeester – en haar toetreden tot de Raad van Advies – en de benoeming van Robin Irwin als algemeen bestuurslid enkele weken geleden.

En toen kwam Rob bij de club, sinds vrijdag benoemd tot algemeen bestuurslid en met de intentie het penningmeesterschap op zich te nemen na een inwerkperiode. Van beiden staat een nadere kennismaking op de webpagina van Untenu. Robin Irwin stelt zich hier voor

Bij de introductie van Rob krijgen we een mogelijk inkijkje in de wat verdere toekomst van Untenu. Lees hier meer over het kersverse bestuurslid Rob Vermeer.

In de nabije toekomst gaan de ’thuisblijvers’ zich buigen op andere fondsen. En in maart zijn we actief tijdens CinemAsia in Amsterdam (daarover later meer).

This Post Has One Comment

  1. Een mooi gesprek met Doctor Vic – een mooie man, ook zonder bril!

Geef een reactie