Buurvrouwen

Gepubliceerd op 5 reacties 3 minuten leestijd 188 x bekeken

DJ Station

Mijn dagelijkse uitje: het optreden van mijn tijdelijke buurvrouwen.

Maar eerst wat huishoudelijke mededelingen. Toen ik gisteravond aan het skypen was met mijn ouders kreeg ik langs verschillende wegen te horen dat de koningin om 19.00 uur Nederlandse tijd een televisietoespraak zou houden. Ik heb van alles geprobeerd, maar er was geen BVN op de kabel in het hotel en de rechtstreekse uitzendingen op internet vielen al na enkele seconden weg. Uiteindelijk heb ik Cees gevraagd om via skype de iPadcamera op de tv te richten en zo heb ik alles om 01.00 uur ‘s nachts lokale tijd in Bangkok kunnen zien en horen.

Huishoudelijke mededeling 2: ik ben vanmiddag veilig geland in Phnom Penh, alles ging goed, behalve bij het guesthouse, dat ondanks de reservering door kennissen van ons gewoon iemand anders in het appartement had gezet. Ik zit nu dus op een warme, danwel koude typisch Chinese hotelkamer die stikt van de muggen. De airco maakt er een koelcel van en de ventilator is geen alternatief, die schaart bij elke ronde met de rotorbladen ergens langs.

DJ Station

De buurvrouwen (en -mannen).
In Bangkok logeerde ik in een hotel dat aan Silom Road ligt, tegen Soy (steeg) 2. Die steeg dient als uitgaanscentrum voor gays. Er bevinden zich enkele kroegen, waaronder een karaokebar waar niet onverdienstelijk wordt gezongen, en discotheek DJ Station.

En in DJ Station is elke avond rond 23.30 uur een travestie-cabaret te zien. Travestie is wat veel gezegd. De meeste artiesten waren ooit man en zijn thans vrouw – of onderweg. En daarnaast is er het showballet dat bestaat uit leuke jongens (de meeste dan, al zullen smaken verschillen) die op het kleine podium hun danskunst vertonen.

DJ Station
Dit is de nieuwste aanwinst van het showballet. Met flapoortjes, maar die misstaan hem geenszins.

Gisteren heb ik de camera meegenomen, en helaas, de valse tang van het spul was een avondje vrij. Die neemt na afloop van het playbackspektakel steevast de microfoon ter hand (die dan wél aan staat) om het publiek te vergasten op enkele valse, maar grappige zinnen. Soms in het Thai, maar meestal in dat Aziatisch-Engels waarbij de laatste letters van veel woorden wegvallen. Vaak worden toeristen uit het publiek gepikt om als mikpunt te dienen, het is dus zaak niet op te vallen of angstig in de ogen van de valse tante te kijken, danwel te dichtbij het podium te staan.

Het is gebruik dat het publiek de dames geldbiljetten toestop tijdens het optreden (evenzo bij de karaokezangers). Ook daarin zijn patronen te herkennen. Sommigen krijgen nooit wat en hoe sneu ook, bij een enkeling vind ik het nog wel terecht ook. Thaise drag shows hebben een naam hoog te houden als het om professionaliteit gaat, maar er loopt er eentje tussen die geen idee heeft wát ze staat te playbacken waardoor ze er ook regelmatig gigantisch naast zit. Vreemd genoeg is zelfs bij het playbacken waar te nemen dat hele lettergrepen worden vergeten.

Na vijf avonden blijft het leuk (ik kijk ook als collega, al durf ik dat bijna niet hardop te zeggen), maar de truucjes, en de pasjes en de opmerkingen herhalen zich wel.

Hieronder een kort videofragment van de andere ster van de avond, dit is wel een travestiet, maar dan eentje van een omvang waarvan het hart van Lenie ‘t Hart drie keer overslaat van opwinding als die bij Ameland zou stranden. Een tikkie ordinair, maar erg geestig en ze maakt dankbaar gebruik van haar forse postuur. Meestal doet ze een traditioneel Chinees of Japans liedje waarna ze door het valse kreng belachelijk wordt gemaakt. Die valse overtreft haar uiteraard vele malen in schoonheid. Maar de underdog wint het in populariteit van de valse schone die overigens wel een goede tweede plaats bezet.

Ik heb geprobeerd het volledige filmpje op youtube te plaatsen, maar na 5 keer een uur lang opladen en mislukken, moeten jullie het met dit korte fragment doen. Flickr staat enkel zeer korte filmpjes toe.

DJ StationDJ StationDJ StationDJ StationDJ StationDJ Station
DJ StationDJ Station

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Commentaires
 • Gretha Vleesenbeek
  30 januari 2013

  Dat is wel héél erg balen hè Ron, dat je op zo’n achterafkamertje, vol met muggen (muskieten?) moet vertoeven. Hopelijk heb je een goede antimuggenspul bij je van 80 % procent deet ofzo? Verder zijn de foto’s en het filmpje erg mooi om te bekijken. Heb even kunnen meegenieten van jouw belevenissen aldaar! Groetjes van mij en tót het volgende bericht van jou…….

  • Ron van Zeeland
   3 februari 2013

   Ik heb een geïmpregneerd muskietennet bij me, maar ik kan het niet ophangen, de plafonds zijn te hoog hier. Maar in het appartementje zijn gelukkig géén muggen. En verder heb ik uiteraard anti-muggenspul bij me.

 • Ton de Coster
  1 februari 2013

  Ja, die valse tante, dat is een type naar jouw hart! Als je nou maar niet op ideeën komt bij Meander & Bijoux…

  • Ron van Zeeland
   3 februari 2013

   Nu je het zegt, je brengt me op allerlei valse gedachten. heerlijk, bedankt zuster!

  • Ron van Zeeland
   3 februari 2013

   Ik heb ene geïmpregneerd muskietennet bij me, maar ik kan het niet ophangen, de plafonds zijn te hoog hier. Maar in het appartementje zijn gelukkig géén muggen. En verder heb ik uiteraard anti-muggenspul bij me.