Vandaag samen met Veerle Slegers namens de SP-Statenfractie twee bomen geplant tegen het geplande industrieterrein Waalboss langs de A59 ter hoogte van Heesch en Vinkel. Een vervolg op de actie eerder dit jaar.

Gelukkig was er weer warme tomatensoep – ook al was het vroeg. Maar het was behoorlijk koud. In elk geval zijn we de sneeuw voor gebleven.

Cor van Erp van de SP Bernheze.

Er was weer meer volk op de been en met meer bomen dan bij de vorige actie. Het actiebos (al is het meer een bomenrij) begint nu echt wat te worden. De SP Bernheze had (ik denk samen met Milieudefensie) voor bomen van een biologische boomkwekerij uit Reek gezorgd. Het nieuws van vandaag was dat het Platform tegen Waalboss uitgebreid werd. Ook de Heemkundekring uit Bernheze heeft zich achter het platform geschaard.

Door de gladheid moest de vertegenwoordiger van de Brabantse Partij verstek laten gaan. Wel was er nu voor het eerst een vertegenwoordiger van de PvdD aanwezig. Ook enkele inwoners uit Heesch en Vinkel plantten een boom. Steeds meer Vinkelnaren gaan beseffen wat hun nieuwe achtertuin dreigt te worden: een industrieterrein met bedrijven tot de vierde categorie.

De voorzitter van het Platform tegen Waalboss.

Er zijn nog voldoende bedrijventerreinen in Brabant die nog ruimte hebben voor nieuwe bedrijven, Denk aan Moerdijk. En er zijn nog oude bedrijventerreinen die opgeknapt kunnen worden. Maar ja, voor projectontwikkelaars is het nu eenmaal goedkoper om een stuk wei te ontginnen en daar bedrijven te planten dan eerst oude gebouwen te slopen.

Vorozitter van de Heemkundekring Bernheze.

Bij Waalboss speelt ook nog dat er geen afslag komt bij de snelweg zodat al het verkeer via het dorp Vinkel moet of via de secondaire weg door Heesch. En daar zit niemand op te wachten. Misschien dat de kredietcrisis wat tijdwinst oplevert voor de actievoerders?

Geef een reactie