Bernheze wil niet


De gemeenteraad én het College van B&W van Bernheze willen onder geen beding annexatie van Heesch-West door de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Dat staat te lezen in het Brabants Dagblad van vandaag. Eensgezindheid troef nadat burgemeester Rombouts van Den Bosch zijn plannen had ontvouwd:

Bernheze verzet zich tegen plan Rombouts
Gemeenteraad en college: annexatie deel Heesch onbespreekbaar.

Het afstaan van Heesch-west aan Den Bosch is ge­heel onbespreekbaar. Dat zeggen de fractievoorzitters van de par­tijen in de gemeenteraad én het college van B. en W. in Bernheze.

Daarmee reageert Bernheze op uit­spraken van burgemeester Ton Rombouts in het Brabants Dag­blad van zaterdag 17 januari. Rom­bouts zei toen dat hij Heesch-west wil hebben om zo meer ruimte te krijgen voor bedrijven. Ook wil de burgemeester van Den Bosch Nu­land ‘annexeren’ om er huizen te bouwen.

De uitspraken van Rombouts zijn bij de politiek en het college in Bernheze niet in goede aarde geval­len. Volgens veel politieke partijen in Bernheze is ook bij inwoners van die gemeente grote onrust ont­staan. Gevreesd wordt onder meer dat Den Bosch zware, milieubelas­tende bedrijven op het bedrijven­terrein Heesch-west wil plaatsen.

De gemeenteraad van Bernheze heeft een motie in voorbereiding waarmee duidelijk stelling wordt genomen tegen de plannen van Rombouts.

This Post Has One Comment

  1. Bernheze heeft groot gelijk.

Geef een reactie