Au! voor huisjesmelkers


Bij het wegwerken van weer een halve meter papier kwam ik een artikel over de Rotterdamse aanpak van huisjesmelkers tegen in Nieuw Rotterdams Tij.

Dit blad behandelt de Rotterdamse collegeprioriteiten. Ik kreeg het toen ik nog voor de deelgemeente IJsselmonde werkte en heb het aangehouden. Zo blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen in de havenstad. En soms pik je wat interessants op. Vooral interessant voor gemeenteraadsleden lijkt me dit artikel:

Luis in de pels van de huisjesmelkers

Huurteam berekent passende huurprijs

Misstanden op de woningmarkt komen ook in Rotterdam nog steeds teveel voor. Bijvoorbeeld als het gaat om huurders die in een beschimmeld en ongeïsoleerd huis wonen en daar te veel voor betalen. Omdat er bij woningcorporaties soms lange wachttijden bestaan, kiezen duizenden Rotterdammers vaak voor alternatieve huurmogelijkheden. Zij lopen dan wel het risico te veel huur- of servicekosten betalen, of leven in een woning met gebreken.

Het blijkt dat vooral nieuwe arbeidsimmigranten uit Oost-Europa terecht komen in de armen van de huisjesmelkers. Een idee voor de Brabantse gemeenten? Het hele artikel is hier te lezen, op de webstek van Nieuw Rotterdams Tij.

Een abonnement is gratis en een aanrader voor mensen die met grote stedenbeleid te maken hebben. Abonneren kan via 010 – 417 38 92 of t.brongers <@> bsd.rotterdam.nl .

Geef een reactie