Afscheid van Jules Iding

Gepubliceerd op 1 minuten leestijd 60 x bekeken

Daar zat-ie dan vlak na zijn beëdiging: onze eerste SP-Gedeputeerde Jules Iding. En wat waren we trots. Maar trots mag nooit een reden zijn om je gezondheid in de waagschaal te stellen. Helaas moesten we afgelopen week horen dat Jules om die reden moest stoppen.

Ik begon net een beetje te wennen aan onze nieuwe rol als coalitiegenoot en dan komt een als een verrassing dat de eerste SP-provinciebestuurder ooit moet stoppen hard aan. Ik wens hem veel sterkte de komende tijd.

Het officiële communiqué van Gedeputeerde Staten:

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant zijn getroffen door het besluit van gedeputeerde Jules Iding (SP) om zijn functie om gezondheidsredenen neer te leggen. Het college respecteert het moeilijke besluit dat gedeputeerde Iding heeft moeten nemen.

GS roemen de goede samenwerking met de gedeputeerde en de plezierige verhoudingen binnen het college.

“Waar het hart wil en het lichaam weigert, moeten moeilijke beslissingen genomen worden. Jules heeft dat lastige besluit genomen en wij hebben daarvoor groot respect. Wij verliezen een goede bestuurder en collega.” zei Commissaris van de Koningin, Wim van de Donk. “Jules is een gedeputeerde met visie op zijn portefeuille en Brabant. Hij is een gewaardeerde speler in het GS-team.” Jules Iding had de portefeuille ecologie en handhaving.